Home > Gazdaság

Gazdaság

Miközben az ödémabetegség nagy gazdasági problémár jelent megannyi sertéstelepen, a Shigatoxin elleni vakcinázás megoldást nyújthat a problémára. Mindazonáltal számos telepvezető teszi fel magának a kérdést:“Megéri a Shigatoxin-elleni vakcinázás az én telepemen?“

A választ a COIN alkalmazás adja meg, amely ingyenesn elérhető a Ceva-nál. Maga a COIN betűszó a „Calculate Online your Individual Netprofit“ rövidített formája, mely annyit tesz: „Számolja ki online saját tiszta profitját“

A pszichológiai nyomáson kívül, amit az elhullott állatok száma okoz, az ödémabetegség (ED) közepes és súlyos megjelenési formái miatt számos telepnek szembe kell néznie az anyagi nehézségekkel is. A megemelkedett elhullási arány, a csökkent növekedés és az állatorvosi költségek növekedése a fokozott antibiotikum használattal nagyfokú profit csökkenést eredményezhetnek. Ezen kívül, sok esetben drága diétás takarmányozás bevezetésére is szükség lehet..
A legrosszabb elkerülése végett alkalmazott korlátozott takarmányozás által a malacok növekedése zavart szenved és ezáltal az eladási súly is csökken. Ennek következményeként a hízlalási idejük megnövekedik, a takarmányhasznosításuk romlik. Így még enyhe mortalitás növekedés esetén is a telepek jelentős anyagi veszteségeket szenvedhetnek el.

A vakcina 2013-as bevezetése óta már egy sertésgeneráció „felnőtt“ az ödémabetegséggel szemben. Azóta számos állatorvos és termelő számolt be a gazdasági hasznáról és teljesítmény javulásokról a Shigatoxin vakcinázással kapcsolatban. Ezeket lentebb olvashatja.

Ha szeretne információkat megtudni a vakcinázás anyagi vonatkozásairól, akár a gazdasági haszon naygságáról, amit a saját telepén érhet el az ödémabetegség elleni vakcinázás által, kiszámolhatja mindössze pár lépésben a COIN segtségével.

COIN Calculator of the IDT Biologika to calculate the profits due to vaccination

A mobilbarát verzió segítségével bármikor használhatja az alkalmazást

Click here to start the calculator

Please choose the proper currency below

EURO POUND CAD